Informatie

De kern Neer heeft een paar verborgen toeristische pareltjes, zoals de bierbrouwerij, het klooster Keizerbosch en een oude Friedesse watermolen. De molen is gelegen op een schitterend plekje midden in het dorp. Een bezoek aan het historische dorpscentrum met imposante kerk, voormalige gemeentehuis en fraaie historische panden en geveltjes is daarom een aanrader.
In de omgeving van het dorp kunt u onder meer genieten van de prachtige vergezichten over de Maas en van de Neerbeek met zijn vistrappen.

Bij het clubgebouw staan gratis twee fietsen ter beschikking.

Belangrijke telefoonnummers:

Algemeen alarmnummer: 112

Algemeen meldpunt calamiteiten
(geen spoed, wel politie):
0900 – 88 44

Ambulance (niet spoedeisend): 077 – 357 57 57

Brandweer (niet spoedeisend): 077 – 356 56 56

Alarmnummer dierenmishandeling en dieren in nood: 114

Huisartsenpraktijk Neer
Kerkplein 5
6086 BK Neer
Telefoon: 0475 – 59 13 19
Receptenlijn: 0475 – 51 03 52
Spoednummer: 0475 – 59 52 64

Werkzaamheden in de haven.

In verband met de verhoging van de kademuur en de aanpassing van de naast de haven gelegen loswal is er in 2020 veel overlast geweest. Het was een grote bouwplaats. Toiletten waren vaak via een omweg bereikbaar en het af en aan rijden van vrachtauto’s, hijskranen en graafmachines zorgde regelmatig voor veel overlast. Gelukkig zijn de werkzaamheden nu nagenoeg beëindigd en de verwachting is dat begin mei alles klaar is.
Het is niet alleen veiliger geworden maar ook erg mooi, zeker als straks de wal door aanplant groener zal kleuren. Wij hopen dan ook dat we dit jaar en de komende jaren met volle teugen in alle rust kunnen genieten van deze prachtige haven.

FIETSPUZZELTOCHT.

In opdracht van de gemeente Leudal is er een fietspuzzeltocht gerealiseerd. Deze blijft 1 jaar lang actief  en is te vinden op de site https://vanschijndeladvies.nl/fietsen/fietstocht-senioren.
Beslist de moeite waard en een uitstekende mogelijkheid het prachtige Leudal te leren kennen!

Aanvullende informatie:

LID WORDEN?
Om lid te worden van WSV Hanssum dient u minimaal 18 jaar te zijn en te wonen in een van de volgende kernen: Roggel, Neer, Heibloem, Grashoek, Helden, Panningen,Beringe, Heythuysen, Baexem, Kelpen, Kelpen-Oler, Grathem, Haelen, Buggenum, Nunhem, Horn en Meijel.
Bent u jonger dan 18 jaar en woont u in een van deze kernen kunt u jeudlid worden.
Woont u niet in een van deze kernen kunt u gastlid worden indien u door het bestuur als zodanig wordt toegelaten.

• In onze haven is de Algemene Gedragscode voor de Watersporter van toepassing.
  • In de haven geldt het door de vereniging opgestelde Havenreglement.
  • In de haven geldt een maximum vaarsnelheid van 5km per uur
  • Aanwijzingen van de havenmeester dienen direct opgevolgd te worden

Bovendien is voor hellinggebruikers het “Reglement Hellinggebruiker WSV Hanssum” van toepassing. Dit Reglement kunt u via onderstaande knop openen/downloaden.